Dortmund verlengt met Bürki, speeltijd voor Bayern's Ulreich

19 juni 2020, 14:55

Borussia Dortmund heeft het contract met keeper Roman Bürki (29) opengebroken en verlengd tot en met 2023. De geruchten deden de ronde dat BVB de goalie wilden gaan vervangen in het doel in de nabije toekomst, maar met deze nieuwe verbintenis wordt er juist vertrouwen uitgesproken in zijn toekomst.

Onder andere Ajacied Andre Onana werd gelinkt aan de keeperspositie van Borussia Dortmund, bij wie Bürki in 2021 een aflopend contract zou hebben. Door deze nieuwe deal blijft hij vermoedelijk ook de komende seizoenen nog 'gewoon' de eerste keuze in het doel van Die Borussen.

"We zijn verheugd dat Roman Bürki ons doel blijft verdedigen. Hij is nog altijd een van de meest constante keepers in de Bundesliga. Dit is een belangrijke stap voor de toekomst", aldus sportief directeur Michael Zorc op de clubsite. Bürki kwam in de zomer van 2015 van SC Freiburg en speelde sindsdien in 206 wedstrijden, waarin hij 75 keer de nul hield.

Speeltijd voor Ulreich

Bij Bayern München staat keeper Sven Ulreich juist voor een vertrek. De doelman was de vaste stand-in, maar zal door de komst van Alexander Nübel komende zomer een plek zakken in de hiërarchie en vermoedelijk vertrekken. Trainer Hansi Flick heeft laten weten dat de doelman tegen SC Freiburg mede om die reden in het doel zal staan dit weekend bij de kampioen van Duitsland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen