Guardiola bevestigt aanstaand vertrek Sané

19 juni 2020, 15:22   Bijgewerkt: 19 juni 2020, 15:59

Leroy Sané gaat vertrekken bij Manchester City, vermoedelijk al komende zomer. De aanvaller van The Citizens heeft meermaals een aanbieding om bij te tekenen naast zich neergelegd en daarom laat de nummer twee van Engeland hem in principe in de komende zomer gaan. Dat heeft manager Pep Guardiola bevestigd. De buitenspeler wordt al veel langer concreet gelinkt aan Bayern München.

Dat zei Guardiola in de Engelse media. "Leroy heeft twee á drie keer geweigerd zijn contract te verlengen, zoals iedereen inmiddels weet", stelde de Catalaan desgevraagd. "Als aan het einde van dit seizoen een club een akkoord bereikt met City, dan mag hij vertrekken. Als dat niet lukt, zal hij zijn tot in 2021 lopende contract uitdienen en daarna vertrekken." 

Lees ook: 'Bayern München en Man City naderen akkoord over Sané'

Bayern München is de club die continu aan de aanvaller gelinkt wordt, ondanks dat Der Rekordmeister aankondigde eigenlijk geen grote deals te willen doen. Guardiola had zijn pupil overigens het liefst gehouden. "Wanneer je een speler een contractvoorstel doet, betekent het dat je hem hier wilt houden. Leroy heeft bijzondere, specifieke kwaliteiten. Hij is een goede jongen en ik hou van hem, maar hij wil een nieuw avontuur", aldus Guardiola.

Sane was vorig jaar al dicht bij een overgang naar Bayern, maar toen gooide een knieblessure roet in het eten. Die hield hem het afgelopen jaar aan de kant, al zat hij tegen Arsenal wel weer bij de wedstrijdselectie bij The Citizens. De in Essen geboren Duitser brak door bij Schalke 04, dat hem in 2016 aan City verkocht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen