FC Twente vindt in Ulderink rechterhand voor Jans

19 juni 2020, 15:52

FC Twente heeft Andries Ulderink definitief aangesteld als assistent-trainer van Ron Jans. De voormalig coach van onder ander Go Ahead Eagles en De Graafschap tekent een contract voor twee seizoenen. Daarmee is de technische staf overigens nog niet compleet.

Dat laat FC Twente weten op de clubsite. "In de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans was ik onder de indruk van de voetbalkennis en de energie die van de heren uitging. Vanaf de eerste seconde voelde het vertrouwd", aldus Ulderink, die weet dat de club waar hij instapt, in een moeilijke situatie zit.

"FC Twente is genoodzaakt jonge spelers zoveel mogelijk te laten doorgroeien naar de eerste selectie", zei Ulderink. "Ik heb de club vaak gezien vanaf de tribune en vanuit mijn functie als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles veel contact gehad met FC Twente. De afgelopen weken zag je door het grote aantal seizoenkaartverlengingen wat voor een binding er is in deze regio. Dat is mooi om te zien. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."

Lees ook: Jans: "We hebben acht spelers

Naast Ulderink viel eerder de naam van Ivar van Dinteren bij FC Twente, met wie Jans samenwerkte bij FC Cincinnati. Ook wordt er nog een video-analist gezocht voor de technische staf van Jans. Naast De Graafschap en Go Ahead Eagles was Ulderink werkzaam bij AGOVV, Jong Ajax, Reading en de laatste jaren bij Ajax Cape Town.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen