Oranje boycot interviews Veronica Inside na uitspraken Derksen

19 juni 2020, 17:15   Bijgewerkt: 19 juni 2020, 19:32

Het Nederlands elftal laat zich niet meer interviewen door Veronica Inside. De internationals nemen dit ingrijpende besluit na uitspraken van Johan Derksen in het gelijknamige tv-programma. 'Enough is enough', stellen de spelers van Oranje, de Oranjevrouwen en Jong Oranje in een gezamenlijk statement. 

'Dit is onschuldige humor? Dit is de taal van de voetbalkantine? Dit is maar een mening? Dit is soms het randje opzoeken? Lekker laten gaan joh?', begint het statement. 'Nee! Dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer. Niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough!'

De talkshow van Veronica kwam deze week - niet voor het eerst - onder vuur te liggen. Aanleiding is een opmerking van Derksen over rapper Akwasi, die hij tijdens de uitzending van maandag in verband bracht met zwarte piet. Daarvoor hield de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International een lang pleidooi tegen racisme. Het leidde allemaal tot landelijke ophef. Een aantal sponsoren trok zich ook terug.

Derksen liet tegenover het Algemeen Dagblad weten geen spijt te hebben van zijn opmerkingen. "Als je het hele programma hebt gezien, dan weet je dat wij afstand hebben genomen van het begrip racisme. Nu word je – omdat er een clipje van gemaakt is – weggezet als racist."

Lees meer: Derksen heeft geen spijt en nam al afstand van racisme

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen