KNVB geconfronteerd met 502 knelpunten

Ger
4 juli 2006, 14:20

De KNVB heeft flink moeten puzzelen op het dinsdag gepresenteerde competitieschema en waarschuwt daarom voor een aantal negatieve ontwikkelingen. De bond werd dit jaar geconfronteerd met 502 knelpunten in het totale betaalde voetbal, een stijging van dertien procent. In de Eredivisie was die stijging van knelpunten ten opzichte van vorig jaar achttien procent. De Jupiler League, oftewel de eerste divisie, zag een lichte daling van vier procent.

"Wij zijn er in geslaagd een programma te presenteren dat voldoet aan de uitgangspunten zoals die geformuleerd zijn', aldus Bert van Oostveen, competitieleider van de KNVB. "De bekerfinale is een paar weken vervroegd en er zijn nog maar twee midweekse rondes. De belangrijkste play-off, die om deelname aan de Champions League, is nu ook echt aan het einde van de play-offs."

Gemakkelijk is de totstandkoming van het programma niet gegaan. "Opnieuw zijn wij geconfronteerd met een stijging van het aantal knelpunten", aldus Van Oostveen. "De KNVB doet een dringend beroep op clubs, gemeente en politie om komend seizoen eens kritisch langs de lijst met knelpunten te lopen. Het aantal moet naar beneden, anders dreigen we terug te gaan naar de situatie van enkele jaren geleden. Toen had de ene club na zeven speelronden vier duels afgewerkt, terwijl de concurrent al op negen wedstrijden stond. En dat is in strijd met de sportieve uitgangspunten."

"Daar komt bij dat door dit hoge aantal knelpunten het maken van een competitieprogramma zo complex is geworden, dat hulp van deskundigen van de Universiteit van Barcelona is ingeroepen", liet Van Oostveen verder weten. "Maar zelfs hun computers hebben moeite om de informatie te verwerken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen