FC Barcelona zet koppositie op het spel na gelijkspel tegen Sevilla

20 juni 2020, 00:05

FC Barcelona dreigt de koppositie te verspelen aan Real Madrid. Een tegenvallend Barça speelde vrijdagavond gelijk in de competitietopper tegen Sevilla (0-0). Als achtervolger Real Madrid zondag op bezoek bij Real Sociedad weet te winnen, zijn de Madrilenen de nieuwe koploper in Spanje. 

Barcelona wist zich in Estadio Ramon Sanchez Pizjuan geen raad tegen het plichtsgetrouwe Sevilla, waar Luuk de Jong zeventig minuten meespeelde. Vooral in de beginfase van de eerste helft was het vooral tegenhouden wat Sevilla deed. De vaak inspiratieloze Catalanen, waar de niet fitte Frenkie de Jong ontbrak, hadden amper diepgang in het spel om het spel van de thuisploeg te ontmantelen. Voorin speelde Barça met Luis Suarez, Lionel Messi en Martin Braithwate. Op het middenveld konden Arturo Vidal, Sergio Busquets en Ivan Rakitic ook niet voor de creativiteit zorgen.

De verhoudingen zorgden voor weinig spektakel. In de tweede helft kroop Sevilla meer uit z'n schulp en resulteerde dat vlak na de pauze in een grote kans voor Lucas Ocampos. Marc-André ter Stegen kreeg er nog maar net zijn hand tegenaan. Het spel van Barcelona bleef voortkabbelen en was alles net niet scherp genoeg. Ook ebden de krachten opvallend vroeg weg. Invallers Arthur, Antoine Griezmann en Riqui Puig konden het tij ook niet keren voor Barcelona. 

De enige grote serieuze kans kwam in slotfase op naam van Luis Suárez. Hij drukte de bal net over de lat. Aan de andere kant mocht Barcelona niet klagen dat Sergi Reguilon een grote kans recht op Ter Stegen af schoot. Daardoor bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel en komt dat bikkelhard aan bij Barça. De Catalanen moeten zondag duimen dat Real niet weet te winnen bij Sociedad, anders grijpt de Koninklijke op onderling resultaat de koppositie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen