'Ajax licht de koopoptie van Chelsea-back Castillo niet'

20 juni 2020, 08:43   Bijgewerkt: 20 juni 2020, 08:58

Ajax gaat de optie in het huurcontract van Juan Familia-Castillo (20) niet lichten. De linksachter werd gehuurd van Chelsea in eerste instantie voor het beloftenteam, met als gedachte om hem eventueel te laten doorstromen naar het eerste elftal. Dat plan is van tafel, want de optie om hem blijvend over te nemen is inmiddels verlopen.

Dat schrijft Ajaxshowtime.com. Castillo kwam in de zomer van 2019 over van Chelsea en werd gehuurd voor de duels bij Jong Ajax. Daar noteerde hij met zes assists in 23 optredens prima cijfers en werd gezien als serieuze kanshebber voor het lonkende gat van Nicolas Tagliafico op te vullen. Dat kan voorlopig de prullenbak in, ook omdat de interesse in de Argentijnse back is gaan liggen.

Hoe dat was geweest als er geen corona was uitgebroken, is onduidelijk. Ajax draaide door die uitbraak de geldkraan dicht en dat betekende ook dat het geen tranfersom op tafel wilde leggen voor Castillo. Hoeveel de verdediger moet kosten, is onbekend. De back stapte in 2016 over van de jeugdopleiding van Ajax naar Londen en heeft daar nog een doorlopend contract tot en met 2022.

Lees ook: Back Castillo zou naar Juve

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen