Van Den Abbeele reageert op pittige uitspraken Hyballa

20 juni 2020, 12:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tom Van Den Abbeele heeft gereageerd op de uitspraken van Peter Hyballa. De Duitse trainer van NAC Breda haalde in een interview met BN De Stem ongenadig hard uit naar het beleid dat de technisch manager van de Eerste Divisie-club voert. In niet mis te verstane bewoordingen liet de trainer weten dat zijn visie niet overeenkomt met die van Van Den Abeele.

"Hij biedt ons ook spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. 'Ze komen van grote clubs', zegt hij dan. Wat interesseert mij dat nou? Nieuwe spelers moeten in ieder geval direct van waarde zijn. NAC moet kwaliteit aan zich binden. NAC is geen sociëteit of opvanghuis. NAC moet presteren", zei Hyballa onder meer.

In het bovengenoemde dagblad reageert Van Den Abeele op de harde kritiek die zijn trainer heeft geuit. "We zijn beiden professionals en praten iedere dag over de beste selectie voor NAC om te kunnen promoveren. Natuurlijk verschillen we weleens van mening als het gaat om posities en spelers. Daar hebben we dan inhoudelijk een discussie over. Uiteraard is het ook mijn taak om naast de korte termijn ook de lange termijn te bewaken. Daarom willen we ook talenten, idealiter uit de eigen opleiding, een kans geven om minuten te maken in ons eerste elftal. Maar laat ik duidelijk zijn, ons primaire doel is een selectie samen te stellen, binnen de financiële mogelijkheden, waarmee we kunnen strijden voor promotie", aldus de technisch manager.

Lees ookHyballa spreekt zich fel uit tegen 'td' Van Den Abbeele

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen