Huub Stevens onder de indruk van nieuwe PSV-staf

20 juni 2020, 13:29   Bijgewerkt: 20 juni 2020, 14:35

PSV maakte vrijdag de technische staf voor volgend seizoen compleet. De Duitse hoofdtrainer Roger Schmidt gaat onder meer samenwerken met landgenoten Lars Kornetka (assistent-trainer) en Yann-Benjamin Kugel (conditietrainer). Zij hebben een goede naam in Duitsland, weet Huub Stevens.

"Dit zijn namen die op mij zeker een goede indruk maken", laat Stevens, die vele jaren in Duitsland heeft gewerkt, tegen het Eindhovens Dagblad. "Kornetka was in mijn tijd als Schalke-coach video-analist en bekeek voor ons de tegenstanders. Lars is een ambitieuze en gedreven jonge vent, met toch al de nodige bagage. Hij heeft destijds in Gelsenkirchen goed werk geleverd. Later heeft hij in een aantal keukens van grote clubs gekeken, bijvoorbeeld bij Bayern München."

Stevens kent Kugel niet persoonlijk, maar de conditietrainer werkte acht jaar onder bondscoach Joachim Löw bij het Duitse nationale elftal. "Er staat nu een interessante ploeg trainers bij PSV", stelt Stevens. "Met André Ooijer en Boudewijn Zenden hebben ze jonge coaches die de clubcultuur kennen en de anderen hebben op het allerhoogste niveau in Duitsland de nodige ervaring opgedaan. Ik ben heel benieuwd naar die combinatie, waarbij Schmidt geldt als iemand met een duidelijke voetbalfilosofie."

Kim

Min-Jae Kim, de Zuid-Koreaanse verdediger die in verband wordt gebracht met een overgang naar PSV, is volgens het ED normaal gesproken te duur voor PSV. De Eindhovenaren informeerden wel naar de 23-jarige Kim, wiens toekomst waarschijnlijk in een grotere competitie ligt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen