Oranje-belofte Adekanye droomt van winnen landstitel met Lazio

20 juni 2020, 16:50

Naast Matthijs de Ligt (Juventus) en Stefan de Vrij (Inter) is er nog een Nederlander verwikkeld in de Italiaanse titelstrijd: Bobby Adekanye, sinds afgelopen zomer speler van Lazio. De 21-jarige aanvaller komt steeds meer aan bod bij de Italiaanse club, die slechts één minder heeft dan koploper Juventus. "Ik geef ons grote kans om kampioen te worden", zegt Adekanye vol vertrouwen tegen de NOS.

Als nummer twee van de Serie hervat Lazio komende woensdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Atalanta. Juventus is favoriet om kampioen te worden, maar Lazio is een geduchte concurrent. "We voelen het allemaal. We voelen dat het kan, dat we het seizoen mooi kunnen afsluiten. Iedereen is gemotiveerd. Zelfs de fysiotherapeuten en de conditietrainers werken er keihard voor, om iedereen fit te houden. Mooi om te zien."

De trainer van Adekanye, Simone Inzaghi, was erbij toen Lazio in 2000 voor het laatst kampioen werd. "De trainer zegt wel dat we historie kunnen schrijven en dat hij trots op ons is. Inzaghi is een soort van voetbalvader voor me", gaat Adekanye verder. "Hij motiveert me, pusht me om het maximale eruit te halen. Als ik de kans krijg, moet ik die pakken. Hij laat me niet twijfelen en heeft altijd goede woorden voor me. Ik had me geen betere trainer kunnen wensen in mijn eerste seizoen op het hoogste niveau."

Adekanye speelde tot nu toe zeven wedstrijden voor Lazio, waarvan drie in de Serie A. Naast de aanvaller loopt ook landgenoot Djavan Anderson rond bij de Romeinse club. De oud-speler van Ajax, AZ en SC Cambuur deed tot nu toe alleen een keer in de beker mee.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen