Getafe zakt steeds verder weg na volgende domper

20 juni 2020, 21:55   Bijgewerkt: 21 juni 2020, 00:05

Het verval van Getafe in La Liga zet door. Ook de derde wedstrijd sinds de competitiehervatting leverde de kwelgeest van Ajax geen overwinning op. Tegen degradatiekandidaat Eibar kwam Getafe in eigen huis niet verder dan een gelijkspel (1-1). Achteraf mocht het daarover niet eens klagen.

Voor de coronastop solliciteerde Getafe nadrukkelijk naar een entreebewijs voor de Champions League. Die droom dreigt steeds meer uiteen te spatten. Van Granada (2-1) en Espanyol (0-0) werd ook al niet gewonnen. Tegen Eibar moest dit wel gebeuren om in elk geval aansluiting te houden met de top-vier.Maar ook het duel met de nummer zestien van Spanje leverde problemen op.

De eerste 45 minuten verliepen nog zorgeloos voor Getafe. Oghenekaro Etebo had de gastheren aan een voorsprong geholpen en lonkte een minimale voorsprong bij rust. Maar diep in blessuretijd verzilverde Eibar de eerste serieuze kans. Charles stuurde Getafe met een fikse kater de kleedkamers in.

De crisis leek nog ergere vormen aan met de late 1-2 van Pedro Bigas. Echter kon de thuisploeg nog een klein beetje opgelucht ademhalen omdat de VAR buitenspel constateerde en daarom de goal werd afgekeurd. Het zal de pijn amper verzachten, want de Champions League raakt alsnog uit zicht wanneer Atético Madrid vanavond wint van Real Valladolid.