Jans: "Derksen hand overspeeld met slechte grap"

20 juni 2020, 23:46   Bijgewerkt: 20 juni 2020, 23:53

Ron Jans toont begrip voor de Veronica Inside boycot door de internationals van Oranje. De kersvers trainer van FC Twente moest dit jaar zelf nog vertrekken bij het Amerikaanse FC Cincinnatti nadat hij verstrikt raakte in een racisme-incident. Jans moest in februari zijn koffers pakken, omdat hij in de kleedkamer het n-woord had meegezongen.

"Ik ben het wel eens met de bondscoach, ik begrijp het ook wel. Als je altijd op het randje zit, dan loop je er zelf ook een keer tegenaan dat het terugslaat", zegt Jans bij Op1. "Ik denk dat een aantal spelers te vaak vindt dat het te neerbuigend of kwetsend is."

Lees ook: bondscoach Koeman steunt Oranje-boycot Veronica Inside

Jans denkt dat de vergelijking van rapper Akwasi met Zwarte Piet door Derksen in deze tijd niet kan. "Johan Derksen wil hier grappig zijn. Het is gewoon een hele slechte grap. Hij heeft z'n hand overspeeld. De grap op dit moment, in deze tijd… Zeggen dat het satire is, is wel een makkelijk excuus om mensen toch te kwetsen."

Wel hoopt Jans dat de felle maatschappelijke discussies weer overwaaien. "Je moet toch wat kunnen zeggen? Als je grapjes kunt maken over zaken, ben je op de goede weg. Maar in deze tijd even niet, denk ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen