Van Dijk over acties: "De volgende generatie willen we veranderen"

21 juni 2020, 09:03

Virgil van Dijk wil met de protesten tegen racisme vooral een betere wereld in de toekomst en een betere opvoeding van de kinderen. De verdediger van Liverpool denkt dat het een illusie is dat hij de huidige racisten kan veranderen. "Maar de toekomst is het belangrijkst. De volgende generatie willen we veranderen."

Dat vertelt hij in een interview tegenover The Daily Mail. "Het gaat allemaal over het opleiden van jonge kinderen. De huidige racisten zal je denk ik niet meer veranderen. Maar de volgende generatie moet begrijpen dat racisme geen onderdeel meer mag uitmaken van deze wereld", zei Van Dijk tegenover het Engelse medium. De centrale verdediger was een van de initiatoren van de boycot van Oranje tegenover Veronica Inside en steunt in Engeland de betogen aan het adres aan George Floyd ook volledig.

Lees ookOranje boycot interviews Veronica Inside na uitspraken Derksen

"Het is goed om te zien dat we allemaal samenkomen en knielen voorafgaand aan de wedstrijden. Iedereen staat daar achter bij ons. Wij proberen voor verandering te zorgen", aldus de achterhoedespeler. "Als je naar ons team kijkt. Aanvoerder Jordan Henderson is bezig om vanuit alle aanvoerders in Engeland iets te organiseren. We zijn allemaal mensen en we willen het beste voor elk mens op deze wereld."

Volgens Van Dijk is het tijd voor actie en liet dat eerder ook al zien in daden. "Het gaat over respect en ik wil mijn respect tonen aan iedereen dit racisme in de wereld heeft willen veranderen." En daarbij gaat het niet alleen over racisme. "Ik zou ook Marcus Rashford willen noemen, respect voor wat hij deed. Dat soort dingen kan ik zeker waarderen, ik wil de wereld ten goede veranderen. Er zijn altijd oordelen over voetballers, maar wij kunnen laten zien dat we goede veranderingen willen aanbrengen in de wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen