Manders over Hyballa: "Ontslag speelt helemaal niet"

21 juni 2020, 11:09

Peter Hyballa hoeft ondanks een pikant interview dat hij gaf niet te vrezen voor zijn ontslag bij NAC Breda. De Duitse oefenmeester gooide de knuppel hoogstpersoonlijk in het hoenderhok door technisch manager Tom Van Den Abeele publiekelijk af te vallen. Directeur Mattijs Manders erkent de interne problemen, maar gaat dat niet oplossen met een ontslag.

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem, het medum waarin Hyballa zijn pikante uitspraken deed. Mede daardoor kwamen er geruchten naar buiten dat de Duitser zou worden ontslagen en Maurice Steijn diens opvolger zou worden. Nonsens, zo stelt Manders. "Dat gerucht heeft iemand op Twitter de ether in geslingerd en een uur later is het serieus nieuws. Wij hebben een intern issue. Dat lossen we niet extern op."

Lees ook: Hyballa spreekt zich fel uit tegen 'td' Van Den Abbeele

Pas na het weekend gaat Manders het gesprek aan met Van den Abeele en Hyballa om een oplossing te kijken. Of er een sanctie komt voor de oefenmeester, wil Manders niet laten weten. Een ontslag is niet aan de orde. "Ontslaan is een nogal onorthodoxe en ultieme maatregel. Die beslissing neem je weloverwogen. Dat speelt nu helemaal niet."

Toch is de kans groot dat er iemand zal moeten vertrekken bij NAC Breda, aangezien de trainer en technisch manager vermoedelijk niet meer door één deur kunnen na het veelbesproken interview. De heren hebben 'een andere visie', volgens Hyballa. Van den Abbeele liet weten dat ondanks de discussies volgens hem een gezamenlijk doel voldoende is voor een samenwerking.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen