Domper De Jong: blessure in kuit houdt hem langs de kant

21 juni 2020, 12:47

Frenkie de Jong is voorlopig niet inzetbaar voor FC Barcelona. Uit onderzoek blijkt dat de middenvelder een spierblessure heeft opgelopen in zijn onderbeen en het is nog onduidelijk hoelang het herstel van de kwetsuur zal duren. Het betreft een spier in zijn rechterkuit.

Dat laat FC Barcelona weten in een officieel statement. De Catalanen hebben de training zondag hervat voor het duel met Athletic Bilbao, maar De Jong ontbrak net als tegen Sevilla nog altijd. 'Uit onderzoek blijkt dat De Jong een blessure in het scholspier (spier in het onderbeen, red.) van zijn rechterbeen heeft opgelopen', schrijft Barça.

Wanneer hij weer inzetbaar is, is onbekend. De Catalaanse club schrijft dat het afhangt van het snelheid van het herstel van De Jong. De kans dat hij dinsdag alweer beschikbaar is voor Quique Setién – die eerder nog wel aangaf dat de blessure enigszins meeviel -, lijkt bijzonder klein. Zonder De Jong speelde FC Barcelona vrijdagavond doelpuntloos gelijk tegen Sevilla (0-0).

Bij de hervatting van La Liga liep de Nederlander de blessure op tegen Real Mallorca. Vlak voor tijd ging hij op eigen voorspraak naar de kant met een blessure, waarna hij tegen Leganés negentig minuten op de bank bleef. Tot dusver heeft De Jong slechts drie wedstrijden in de binnenlandse competitie gemist, de laatste was dus afgelopen vrijdag tegen Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen