Valse herstart Bielsa's Leeds United in titelstrijd Championship

21 juni 2020, 15:08

Leeds United is zondag slecht uit de coronastop gekomen. De nummer twee van het Championship was bezig aan een uitstekende reeks voordat de competitie werd stilgelegd, maar bij de hervatting ging het onderuit tegen nummer elf Cardiff City: 2-0. Brentford (0-2 bij Fulham) is zodoende de enige ploeg uit de volledige top-zes die de volle buit heeft gepakt bij de herstart van het tweede niveau van Engeland. 

Daardoor verzuimt de ploeg van Marcelo Bielsa om een enorme stap te zetten naar promotie, aangezien nummer drie Fulham eerder al verloor bij de herstart van het Championship en nummer één West Bromwich Albion gelijkspeelde tegen Birmingham City (0-0). Voor de coronastop won Leeds de laatste vijf duels zonder ook maar één tegentreffer, maar zondagmiddag ging het na ruim een half uur al mis: David Hoilett opende de score namens de thuisploeg.

In de tweede helft verdubbelde Robert Glatzel de score na ruim zeventig minuten, waardoor de nederlaag niet meer weg te poetsen was voor Leeds. Bielsa ligt net als vorig seizoen op koers voor directe promotie naar de Premier League, maar afgelopen jaar ging het in de slotfase mis en werd het team derde. De play-offs werden uiteindelijk verloren van Derby County. Dat scenario wil Leeds voor dit seizoen zeker voorkomen: de start in die missie is dus vals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen