Celta de Vigo verrast vriend, vijand en Alavés met zesklapper

21 juni 2020, 15:57

Celta de Vigo heeft een even verrassende als belangrijke zege geboekt zondagmiddag in La Liga. In eigen huis was de degradatiekandidaat met liefst 6-0 (!) te sterk voor Alavés, dat bij de hervatting van La Liga nog zo knap had gewonnen van Real Sociedad. (Voormalig) FC Barcelona-spelers Rafinha (twee goals), Denis Suaréz (twee assists) en Jeison Murillo (openingstreffers) hadden een belangrijk aandeel in de monsterzege.

Al vrijwel het gehele seizoen strijdt Celta de Vigo tegen degradatie, maar door slechts één nederlaag in de laatste zeven duels was het reeds naar de veilige zeventiende plaats geklommen. De beterende lijn was tegen Alavés goed te merken, al werd het ook geholpen door een rode kaart voor Martín Aguirregabiria.

De verdediger werd met een directe rode kaart weggestuurd na een klein half uur, op het moment dat Murillo en Iago Aspas (strafschop) al op het scoreformulier stonden. Van de fraaie 2-0 zege op Real Sociedad eerder was weinig meer te zien voor Ajax-huurling Lisandro Magallán, die opnieuw de negentig minuten volmaakte bij de bezoekers.

Hij kwam achterin handen tekort om de thuisploeg af te stoppen. Twee goals binnen twee minuten van Rafinha zorgden voor de pijnlijke 4-0 ruststand en zelfs Nolito – die pas afgelopen week werd binnengehaald – kwam via een benutte strafschop op het scorebord. Door de ruime zege heeft Celta de Vigo voorlopig weer wat meer lucht onderin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen