Newcastle verpest debuut Zivkovic namens Sheffield

21 juni 2020, 16:51   Bijgewerkt: 21 juni 2020, 17:00

Het debuut van Richairo Zivkovic is niet verlopen zoals hij had gewenst: de oud-Ajacied mocht zondagmiddag tegen Newcastle United invallen om een slotoffensief te weeg te brengen bij de tien man van Sheffield United, maar zag alleen opponent Newcastle United nog scoren. Daardoor werd er met ruime cijfers verloren: 3-0.

Zivkovic was afgelopen winter een van de meest verrassende transfers naar het zo goed presterende Sheffield United (voor een half jaar gehuurd van het Chinese Changchun Yatai). De gepromoveerde club heeft ondanks geblunder van de VAR nog altijd uitzicht op Europees voetbal en zelfs Champions League, maar kon in die race geen goed resultaat boeken op bezoek bij Newcastle United – samen met Norwich City voor deze ronde de minst scorende ploeg van de Premier League.

Sheffield United was (en is nog altijd) na Liverpool de club met de minste tegentreffers in Engeland, maar incasseerde in de tweede helft wel liefst drie doelpunten. Dat kon het overigens vooral zichzelf verwijten: John Egan trok direct na de pauze de doorgebroken Allan Saint-Maximin naar de grond en kon met rood inrukken. Een paar minuten later stapte een collega-verdediger heel knullig over de bal heen, waardoor de Fransman van dichtbij de score kon openen.

Zodoende moest Sheffield de achtervolging inzetten, helemaal toen Matt Ritchie met een beetje mazzel na ruim een uur voetballen ook de tweede binnenwerkte namens Newcastle. Dat was het teken voor Sheffield-trainer Chris Wilder om Zivkovic, die voor het eerst bij de selectie zat, in te brengen. De aanvaller kwam vijf minuten voor het einde een voetlengte tekort om een voorzit binnen te glijden.

Behalve dat Joelinton van dichtbij de derde binnenliep namens de thuisploeg, zag de Nederlandse spits dat er weinig meer gebeurde in de wedstrijd. Zivkovic kon zijn stempel niet meer drukken en haakt met Sheffield United voorlopig af in de strijd om een Champions League-ticket. Voor de Europa League hebben ze overigens ondanks het verlies nog wel altijd alle kans.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen