Jørgensen over leeg stadion: "Fans geven ons 30 procent meer"

21 juni 2020, 17:11

Als er van september tot en met december zonder fans gespeeld gaat worden in de Eredivisie, betekent dat slecht nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers worden in thuisduels gedragen door de fanatieke en grote aanhang, maar dat zal tijdens duels in het komende seizoen anders voelen. Dat denkt ook Nicolai Jørgensen.

De spits is geen fan van het spelen voor lege tribunes. "Supporters betekenen alles. Het geeft ons twintig of dertig procent meer. Of misschien nog meer", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Het is lastig uit te leggen. Maar het is niet alleen de support voor ons, het is ook wat ze met een tegenstander doen. Het is belangrijk om ze weer terug te krijgen in het stadion. Dat maakt het voetbal ook een stuk leuker."

Linksback Tyrell Malacia sluit zich daar bij aan. "Ja, het is zeker raar voor ons", stelt hij. |Je speelt voor jezelf, maar ook voor het publiek. Het zal wel raar zijn als je dan in een leeg stadion zit." Helemaal zeker is dat nog niet, weet de verdediger. "Pas in september weten we hoe of wat, dus we gaan nog niet vooruitlopen op de zaken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen