KNVB werkt met Bezzai als manager racisme en discriminatie

21 juni 2020, 18:08

Oud-prof Houssin Bezzai werkt sinds maart als programmamanager racisme en discriminatie bij de KNVB. Die functie werd in het leven geroepen nadat Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend werd tegen FC Den Bosch. Over de functie was tot op heden niets bekend, maar een woordvoerder bevestigt dat Bezzai die baan bekleedt in Zeist.

Op 1 maart begon de 41-jarige oud-prof aan zijn dienstverband bij de KNVB. De KNVB maakte zijn aantreden in Zeist om 'praktische redenen' echter pas zondag bekend. "Het kwam zo uit", laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf. "De NOS vroeg echter onlangs om een update van dat plan in verband met een thema-programma over racisme en voetbal dat deze zondagavond wordt uitgezonden. We dachten toen, we laten Houssin dat vertellen in de tv-uitzending. Hij is als programmamanager immers ook onderdeel van het plan. Vervolgens hebben we zondag het persbericht over zijn aanstelling op onze website gezet."

Bezzai (41) werkte tijdens en na zijn voetballoopbaan aan diverse maatschappelijke projecten en is daardoor in de ogen van de KNVB de geschikte man voor de functie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen