Efmorfidis blij met kans bij RKC: "Vechtvoetbal niets voor mij"

21 juni 2020, 18:30

James Efmorfidis is de nieuwste aanwinst van RKC Waalwijk. De middenvelder stapt over van Almere City FC en tekent voor twee jaar bij de Eredivisie-club. Hij is blij dat hij zich kan bewijzen op het hoogste niveau.

"Het is een goed voetballende ploeg, dat heeft iedereen vorig seizoen kunnen zijn. Dat past bij mij. Ik moet mijn acties kunnen maken", zegt hij tegen Voetbal International. "Voetbal is het uitgangspunt, de trainer heeft een positieve kijk op het spel. Dat spreekt me heel erg aan. Vechtvoetbal is niets voor mij, af en toe de beuk er in moet, maar wel zelf voetballen als ploeg."

Dat de aanvallende middenvelder zou vertrekken bij Almere, stond als een paal boven water. Eerder gaf hij al aan zijn aflopende contract niet te verlengen. "Er was meer interesse, ook uit de Keuken Kampioen Divisie. Ik wilde sowieso in Nederland voor mijn kans gaan. Ik voel me prima hier, heb vrienden en familie om me heen, dat is voor mij heel belangrijk. Het verschil met de Keuken Kampioen Divisie zal groot zijn. Daar speel je eigenlijk om niks, je kunt niet degraderen, speelt alleen voor een periode. Nu zal er druk bij komen kijken", weet hij.

Efmorfidis speelde in de jeugdopleidingen van onder andere Ajax, Real Madrid, FC Barcelona en AZ. Voor het Griekse AE Laris debuteerde hij in 2017 als profvoetballer, waarna Almere City hem terughaalde naar Nederland. Zijn optredens in de Eerste Divisie hebben de Griekse Nederlander zijn transfer naar de Eredivisie opgeleverd. Voor Almere scoorde Efmorfidis in 53 wedstrijden 14 doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen