Chelsea komt achterstand te boven en wint bij Aston Villa

21 juni 2020, 19:35   Bijgewerkt: 21 juni 2020, 20:27

Het verschil tussen een degradatiekandidaat en een topploeg is zondag duidelijk geworden bij de wedstrijd tussen Chelsea en Aston Villa in de Premier League. In Birmingham kwam de matige thuisploeg nog op voorsprong, maar verloor het met 1-2 van de ploeg van Frank Lampard. Chelsea is zodoende prima uit de startblokken geschoten.

Met Anwar El Ghazi mocht Aston Villa even hopen op een stunt. Kort voor rust kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong, toen verdediger Kortney Hause van dichtbij de 1-0 maakte. Hij frommelde van dichtbij binnen en maakte zijn eerste Premier League-goal. Chelsea had toen al meer balbezit en was de bovenliggende partij, maar slaagde er maar niet in om de trekker over te halen.

De ploeg slaagde er pas een kwartier na rust in om de ban te breken. Aston Villa trok zich massaal terug en peerde de bal zo snel mogelijk weg, waardoor El Ghazi totaal niet in zijn spel kwam en Chelsea op een gegeven moment zelfs negentig procent balbezit had. De gelijkmaker kon niet uitblijven en viel dan ook. Invaller Christian Pulisic drukte de bal bij de tweede paal binnen uit een hoge voorzet. Twee minuten later was het weer prijs, toen Olivier Giroud in de korte hoek scoorde. Hij kreeg de voorkeur boven Tammy Abraham, die wel inviel, en betaalde het vertrouwen terug: 1-2.

Aston Villa kwam die dreun niet meer te boven, al was het wonderwel nog wel dichtbij de gelijkmaker. Invaller Jota schoot in de 87ste minuut vanuit kansrijke positie voorlangs. Voor Chelsea betekent de zege dat het nog steviger op de vierde plaats staat en dat het met een goed gevoel kan toeleven naar de wedstrijd tegen Manchester City van donderdag. Aston Villa staat negentiende en heeft nu zes duels op rij niet meer gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen