Hyballa wordt gesteund door spelersgroep NAC Breda

22 juni 2020, 08:52

NAC Breda-directeur Mattijs Manders zit maandagavond om tafel met Peter Hyballa. Het gesprek stond al gepland, maar zal nu vooral gaan over de ontstane problematiek tussen de trainer en technisch directeur Tom Van Den Abbeele. De kans is groot dat Hyballa of Van Den Abbeele uiteindelijk van het toneel moet verdwijnen. Hyballa weet zich in elk geval gesteund door de selectie.

"Wat het complex of juist overzichtelijk maakt, is dat de spelersgroep gelooft in de aanpak van Hyballa. De spelersraad heeft zich niet uitgesproken over de ontstane situatie, maar de algehele teneur is wel dat ze met Hyballa het nieuwe seizoen in willen gaan", zegt Manders tegen BN/DeStem. "Zij willen snel rust in de tent en de focus op het voor ons zo belangrijke seizoen. Dat klimaat moeten we snel scheppen."

Lees terug: Hyballa spreekt zich fel uit tegen 'td' Van Den Abbeele

Manders zoekt naar een oplossing waarmee NAC vooruit kan. "De bom die nu is gebarsten, had vier weken geleden eigenlijk moeten barsten. Dat er een verschil van inzicht is, is voor iedereen duidelijk. Peter heeft een hele andere kijk op voetbal dan Tom. Dat probleem moet voor 1 juli, als de eerste training op het programma staat, zijn opgelost. Vanaf dat moment wil ik vol de focus hebben op het nieuwe seizoen en moeten de neuzen dezelfde kant opstaan. De standpunten liggen ver uit elkaar en we hebben op dit moment nog niet het gereedschap gevonden om de schade te herstellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen