Supporters massaal tegen Eredivisie op zondagavond

22 juni 2020, 09:53

Supporters in Nederland keren zich massaal tegen Eredivisie-wedstrijden op zondagavond. Die conclusie trekt het Supporterscollectief Nederland na een onderzoek onder achtduizend fans. Ruim tachtig procent is tegen zondagavond 20.00 uur. Zaterdagavond 19.45 uur en zondagmiddag 14.30 uur zijn de meest populaire tijdstippen voor een stadionbezoek. 86 procent beoordeelt zaterdagavond 19.45 uur als een 'zeer goed' tijdstip. De zondagmiddag wordt met 92 procent nog iets beter bevonden.

Voor het nieuwe seizoen is de KNVB voornemens standaard wedstrijden op zondagavond in te plannen. Afgelopen seizoen gebeurde dit een enkele keer als Europese verplichtingen van Nederlandse clubs daarom vroegen. Dat dit mogelijk structureel wordt, kan gevolgen hebben voor de verkoop van (seizoen)kaarten. Ruim de helft van de ondervraagden acht de kans op verlenging of aanschaf van tickets kleiner, zodra zondagavond vaste prik wordt.

Lees meer: Eredivisie komend seizoen met nieuwe speeldag en speeltijden

Het late tijdstip is een serieuze optie vanwege de tv-gelden vanuit FOX Sports. Supporters blijken niet gevoelig voor dat argument. 24 procent vindt in dat geval de zondagavond te rechtvaardigen.

Bekijk hier alle resultaten van de enquête

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen