Officieel: ADO vindt oplossing voor komst Bourard

22 juni 2020, 12:19   Bijgewerkt: 22 juni 2020, 12:30

ADO Den Haag heeft Samy Bourard alsnog weten te strikken. De transfer liep vertraging op, omdat zijn zaakwaarnemer verzuimde het aflopende contract van Bourard bij FC Eindhoven tijdig op te zeggen. Om de deal toch nog van de grond te krijgen, verhuurt ADO het duo Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans komend seizoen aan Eindhoven.

Bourard staat de komende twee seizoenen onder contract bij ADO. Met 24-jarige Belg haalt ADO een aanvallende middenvelder in huis. "Hij is bovendien een productieve speler, getuige ook zijn 13 doelpunten voor FC Eindhoven in het afgelopen seizoen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij veel plezier aan Samy zullen beleven", zegt Martin Jol, hoofd van ADO's technisch hart, op het clubkanaal. "Het proces nam wat tijd in beslag, maar we zijn tevreden over de oplossing die we hebben kunnen vinden met Eindhoven."

Voor Bourard komt zijn Eredivisie-wens in vervulling. "Er was meer interesse, maar dit voelde voor mij als de beste optie. Dat komt onder meer dankzij de positieve gesprekken, waarin ik veel enthousiasme voelde. Daarnaast heeft ADO Den Haag mooie en fanatieke supporters. Daar voetbal ik graag voor."

Bourard is voor ADO de vierde nieuwe speler voor volgend seizoen. De club strikte ook al Kees de Boer (Swansea City), Emilio Estevez (York9 FC) en Peet Bijen (FC Twente).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen