FC Groningen tegen duels op zondagavond: "Slecht bedankje"

22 juni 2020, 12:51   Bijgewerkt: 23 juni 2020, 18:12

FC Groningen is tegenstander van Eredivisie-wedstrijden op zondagavond. De club sluit zich aan bij de supporters, die het tijdstip van 20.00 uur absoluut niet zien zitten. "Dit zou een heel slecht bedankje zijn naar al die fans die zich voor de clubs hebben ingezet", stelt directeur Wouter Gudde.

In een call met de andere clubs heeft Gudde maandagochtend het standpunt van Groningen ook kenbaar gemaakt. Volgens hem reageerde de andere eredivisionisten positief. "Je sluit gewoon een doelgroep uit", laat de directeur weten aan RTV Noord. "Je gaat niet zo laat nog met je kind naar het stadion. En mijn kinderen mogen zo laat niet eens de wedstrijd op tv kijken. Onze supporters wonen bovendien verspreid door de hele provincie. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld zomaar een auto om naar het stadion te gaan. Als je dan op zondagavond zo laat nog naar huis moet met het openbaar vervoer, dan wordt dat lastig."

Gudde benadrukt dat de zondagavond absoluut nog niet definitief is. "Dit is een plan waar we nu met zijn allen op mogen schieten. De supporters zitten de komende tijd wel met de KNVB en de ECV (overkoepelende organisatie Eredivisie, red.) om de tafel", zegt hij. Uit een enquête van Supporterscollectief Nederland bleek al dat ruim tachtig procent tegen de zondagavond is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen