Atalanta betaalt Chelsea 15 miljoen voor middenvelder Pasalic

22 juni 2020, 16:56   Bijgewerkt: 22 juni 2020, 17:01

Atalanta Bergamo heeft de komst van Mario Pasalic (25) maandag bevestigd. De Serie A-club huurde de middenvelder de afgelopen twee jaar al van Chelsea, maar heeft hem inmiddels blijvend overgenomen. Er wordt vijftien miljoen euro betaald voor de koopoptie in het contract.

Dat heeft Atalanta Bergamo naar buiten gebracht. Chelsea nam hem in 2014 voor enkele miljoenen over van Hajduk Split, maar kwam nooit tot een optreden in de hoofdmacht van The Blues. Die club verhuurde hem aan Elche, Monaco, AC Milan en Spartak Moskou alvorens hij in Bergamo terechtkwam. Daar bleek het een goede match met Atalanta, voor wie hij een vaste waarde is geworden.

Het is voor de Serie A-club de eerste zomeraanwinst en bovendien verzekert het zich van de diensten van Pasalic voor de rest van dit Serie A- en Champions League-seizoen. Anders was de Kroaat vermoedelijk op 1 juli teruggekeerd naar Chelsea, waar zijn contract doorliep tot en met 2022. Bij Atalanta tekende hij een meerjarig contract, maar nog onduidelijk is voor welke duur exact.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen