Manders wil vrede tussen Hyballa en Van den Abbeele op 1 juli

22 juni 2020, 17:49

Mattijs Manders stelt dat de ruzie tussen trainer Peter Hyballa en technisch manager Tom van den Abbeele aan het begin van het nieuwe seizoen opgelost moet zijn. De kersverse algemeen directeur van de NAC Breda werd vlak na zijn aantreden geconfronteerd met een flinke rel, maar rekent op een goede afloop.

Dat vertelt hij tegenover Omroep Brabant. Hyballa gaf in een [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368777/onrust-bij-nac-hyballa-spreekt-zich-uit-tegen-van-den-abbeele/,_blank,interview] te kennen dat hij in visie niet overeenkomt met Van den Abbeele en deed dat in dusdandige bewoordingen dat een breuk tussen beide onvermijdelijk leek. Manders hoopt alsnog op verzoening. "Ik ga met beide heren het gesprek aan en hoop dat we er als volwassen mensen uitkomen", stelt hij.

Lees ookHyballa wordt gesteund door spelersgroep NAC Breda

Hoewel hij eerder aangaf dat ontslag van Hyballa niet aan de orde is, moet er wel overeenstemming komen tussen beide heren. "Peter moet Tom ook de kans geven om goede spelers te halen. We zitten in juni en de competitie start naar verwachting in september", vraagt Manders om vertrouwen in de Belgischte technische baas in Breda. "De technisch manager werkt vanuit een budget en kan spelers halen, maar moet ook spelers proberen te verkopen. Dat is het businessmodel van een voetbalbedrijf."

Volgens Manders moet de zaak op 1 juli zijn opgelost en daar rekent hij ook op. "Ik kan me ook niet voorstellen dat beide heren er zo'n andere voetbalvisie op na houden. Drie maanden geleden hebben ze daar toch nog over gesproken bij de aanstelling van Hyballa. Verder gaat het hier niet om de populariteitsprijs, maar om wat het beste is voor NAC", aldus Manders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen