Heracles haalt Vloet terug naar de Eredivisie

22 juni 2020, 19:13   Bijgewerkt: 22 juni 2020, 20:12

Heracles Almelo heeft Rai Vloet definitief binnengehaald. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Excelsior en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Eredivisie-club. Naar eigen zeggen had hij meedere opties om een stap omhoog te maken, maar is de gang naar de Overijsselse club de meest geschikte. 

Dat maakt Heracles Almelo bekend op het clubkanaal. "Er was interesse vanuit meerdere clubs, maar het aanbod van Heracles Almelo past precies bij wat ik zoek", stelt Vloet, die net als bij Excelsior graag van grote waarde wil worden onder de Duitse trainer Frank Wormuth. "Ik heb gehoord dat het een fijne club is, met fijne mensen en fijne fans, waar ze je in je waarde laten. Daar voel ik mij prettig bij."

Technisch directeur Tim Gilissen denkt dat er nog meer uit de kwaliteiten van Vloet te halen valt. "Rai heeft laten zien over specifieke kwaliteiten te beschikken", stelt Gilissen, die daarbij mede doelt op het scorend vermogen van de middenvelder. "Wij gaan samen met hem aan de slag om het maximale eruit te halen."

De Brabander komt oorspronkelijk uit de opleiding van PSV, maar bij de Eindhovenaren brak hij nooit door. In de Eredivisie speelde hij eerder wel voor SC Cambuur en NAC Breda. Op buitenlandse bodem kon Vloet geen potten breken. Na zijn vertrek in de zomer van 2018 speelde hij in een seizoen voor Frosinone (Italië) en het Belgische Sint-Truiden, waarna Excelsior hem terughaalde naar Nederland. Daar maakte hij in 29 competitiewedstrijden veertien doelpunten en gaf hij zes assists, waardoor hij zich in de kijker speelde van Heracles Almelo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen