FC Twente moet ingrijpen door coronacrisis: 18 medewerkers weg

23 juni 2020, 18:15   Bijgewerkt: 23 juni 2020, 18:22

FC Twente heeft uiterst vervelende maatregelen moeten nemen als gevolg van de coronacrisis. In navolging van FC Groningen heeft de Eredivisie-club ontslagen moeten doorvoeren vanwege het toekomstperspectief van de club. Achttien medewerkers moeten de club verlaten, waarbij de afdeling Meetings & Events het hardst wordt getroffen. Hoofdscout Evert Bleuming is een van hen. 

Dat schrijft de club in een statement. "Het is verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van al deze hardwerkende en toegewijde medewerkers van de club", laat directeur Paul van der Kraan weten. "Na eerdere ontslagrondes in 2015 en 2018 hoopten we hier eigenlijk van gevrijwaard te blijven en dachten we alweer aan een beetje groei, maar door de corona-uitbraak is alles anders." Bij de eerdere periodes waren er financiële en sportieve dieptepunten in Enschede, ditmaal is het coronavirus de dader.

Lees ookAlarmfase 1 bij FC Groningen: nu al vijf miljoen schade verwacht

"De uitbraak van het virus heeft in de hele wereld, geen land uitgezonderd, grote economische gevolgen. Velen in allerlei branches hebben ermee te maken. De evenementenbranche, waartoe het betaald voetbal behoort, wordt zwaar getroffen, ook FC Twente", aldus Van der Kraan. Omdat FC Twente het stadion in eigen beheer heeft, wordt het extra hard getroffen. Wat normaliter een voordeel is doordat er extra inkomsten opgehaald worden, is die inkomstenbron stil komen te liggen, terwijl de kosten onverminderd hoog blijven.

"FC Twente loopt hierdoor met name op het gebied van catering veel inkomsten mis. Daarnaast kunnen vooralsnog op niet-wedstrijddagen geen evenementen worden georganiseerd. Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt, hoe pijnlijk ook, nu deze rigoureuze maatregel te treffen. FC Twente heeft aangeboden betrokken medewerkers alle mogelijke steun te geven bij het zoeken naar een nieuwe functie buiten de club", verzekert Van der Kraan, die snapt hoe moeilijk de situatie is.

Want waar er achttien medewerkers worden ontslagen, zal de selectie voor komend seizoen wel gewoon op peil moeten worden gebracht met nieuwe spelers, zeker door alle vertrekkers. "Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers", aldus de algemeen directeur op de clubsite. Eerder al bereikte de club een akkoord met de spelers over het inleveren van salaris.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen