FC Porto profiteert na de pauze volop van nieuwe misstap Benfica

24 juni 2020, 00:10

FC Porto heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de Portugese titelstrijd. De ploeg van Sérgio Conceição won in eigen huis met ruime cijfers van Boavista (4-0), terwijl het directe concurrent Benfica diep in blessuretijd wederom zag verliezen. Daardoor neemt het de koppositie weer in handen in Portugal.   

De nummers één en twee kennen een krankzinnig slechte herstart van de Primeira Liga: Benfica won slechts één van de eerste vier duels en ging dinsdagavond in eigen huis ondanks meerdere voorsprongen uiteindelijk met 3-4 onderuit tegen Santa Clara. In de vijfde minuut van blessuretijd schoot verdediger Andrija Zivkovic de bal ongelukkig tegen ploegggenoot Rúben Dias op, waar Zé Manuel optimaal van profiteerde en na een korte solo raak schoot: 3-4. 

FC Porto deed het met één zege niet veel beter, maar verdubbelde dat aantal dinsdagavond nadat het Benfica punten had zien verspelen. Wel pas in de tweede helft, want de eerste helft overtuigde het ook nog niet. Maar na een heerlijke steekpass van Jesus Corona schoot Moussa Marega simpel raak in de verre hoek direct na de pauze en na een uur voetballen benutte Alex Telles een strafschop: 2-0. Tien minuten later liet de verdediger dat buitenkansje aan Sérgio Oliveira, terwijl Marega met zijn tweede goal van de avond voor het slotakkoord zorgde. Na een steekpass van Fábio Vieira koos hij dezelfde hoek als bij de openingstreffer, wat voor hem ditmaal de korte was. 

FC Porto staat door de zege drie punten voor op Benfica, waar het al een tijdje onrustig is sinds de herstart. Ondanks dat de ploeg volop morst zal het een strijd blijven met FC Porto, want de achterstand van nummer drie Sporting Lissabon is nog altijd liefst vijftien punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen