Real Madrid dankt Ramos, bijzonder debuut bij Mallorca

25 juni 2020, 00:00   Bijgewerkt: 25 juni 2020, 08:34

Het blijft stuivertje wisselen in de top van La Liga. Real Madrid en FC Barcelona geven elkaar geen duimbreed toe. Nadat Barcelona dinsdag won heeft ook Real woensdag de drie punten gepakt. In Madrid werd Real Mallorca met 2-0 opzij geschoven.

Bij Real mocht Gareth Bale het weer eens vanaf het eerste fluitsignaal laten zien en stond ook Vinicius Junior in de basis. De Braziliaan maakt niet altijd indruk, maar deed dat woensdag wel. Na negentien minuten bleef hij uitstekend koel voor de keeper en werkte hij de bal over de doelman heen met een stift: 1-0. Real Madrid had weinig te duchten van de laagvlieger en kon de krachten sparen.

De voet ging in de tweede helft verder van het gaspedaal nadat Sergio Ramos tien minuten na de doelwissel de 2-0 had gemaakt. Niet alleen penalty's en kopballen zijn aan de captain besteed; ook met vrije trappen weet hij wel raad. Hij krulde de bal schitterend over de muur heen en tekende voor zijn achtste La Liga-goal van het seizoen. Het was genoeg om Mallorca met 2-0 te verslaan. Real gaat zodoende weer aan kop in La Liga, al heeft Barcelona evenveel punten.

Noemenswaardig was nog wel dat aan de kant van Mallorca Luka Romero zijn debuut maakte. Het talent viel in de slotfase in en is met zijn 15 jaar en 219 dagen de jongste speler ooit in La Liga.