Jans en Streuer waren niet op de hoogte van ontslag Bleuming

25 juni 2020, 08:32

FC Twente's hoofdscout Evert Bleuming moest vertrekken vanwege een noodgedwongen ontslagronde door de coronacrisis. Toch was niet iedereen daarvan op de hoogte, want vlak voor zijn afscheid, zat Bleuming nog met Ron Jans om tafel over zijn rol van komend seizoen. Het is voor de hoofdscout de tweede keer in vijf jaar dat hij ontslagen is in Enschede.

Bleuming doet zijn verhaal tegenover TC/Tubantia. "Van der Kraan zei dat hij blij was dat Jan (Streuer) en ik samen de selectie zouden gaan invullen", aldus Bleuming, die vervolgens met Streuer de scoutingslijstjes doornam. Ook met trainer Ron Jans kon hij goed overweg, sterker nog: de coach vraagt Bleuming of hij volgend seizoen de wedstrijdanalyses wil maken. Dat wordt afgesproken enkele uren voor het ontslag van Bleuming.

Lees ookFC Twente moet ingrijpen door coronacrisis: 18 medewerkers weg

"Hebben Jans en Streuer het geweten? Die vraag heb ik me gesteld, maar het antwoord is vrijwel zeker: nee", aldus Bleuming. "Als het wel zo is, dan is het slecht. Dan ben ik leeggezogen met informatie en daarna aan de kant gezet, maar zo schat ik ze totaal niet in. Ze komen allebei heel eerlijk en betrouwbaar over. Ik kreeg ook appjes van ze waaruit dat blijkt."

Bleuming is ontslagen vanwege de gevolgen van de coronacrisis. "Maar hoe wil je gaan scouten zonder scouts?", vraagt hij zich hardop af. "Ik was enige die over was. Je hebt een selectie nodig voor volgend seizoen. En echt, ik wil niemand beschadigen, ik ben ook niet zielig, maar dit is allemaal wel heel wrang."

Lees terug: Ontslagen scouts blazen rechtszaak tegen FC Twente af

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen