FC Twente laat Nakamura naar Sint-Truiden gaan

25 juni 2020, 10:14

FC Twente neemt definitief afscheid van Keito Nakamura. De Japanse aanvaller vertrekt naar het Belgische Sint-Truiden. De Tukkers hadden de optie om hem blijvend over te nemen van het Japanse Gamba Osaka, van wie het de buitenspeler afgelopen seizoen huurde en komend seizoen nog zou huren. Van die optie door deze transfer wordt echter geen gebruik gemaakt.

Dat laat FC Twente weten op de clubsite. Nakamura werd voor twee jaar gehuurd, met de optie om hem daarna vast te leggen. Daarvan maakt Eredivisie-club geen gebruik, ondanks de uitstekende start van de Japanner in Nederland. In zijn eerste twee duels maakte hij direct twee doelpunten, al zou dat uiteindelijk de helft zijn van volledige productie in zeventien duels. Daarnaast gaf hij ook nog één assist. Na een rode kaart tegen Fortuna Sittard werd hij al snel naar de bank verwezen en in dit kalenderjaar was hij vooral invaller.

"In overleg met de clubs is besloten mijn contract bij FC Twente te beëindigen", aldus Nakamura, die na één jaar dus alweer vertrekt. "Hoewel ik maar één seizoen voor FC Twente heb gespeeld, voelde ik me hier elke dag gelukkig en geloofde ik dat ik gestaag groeide als voetballer. Ik ben er trots op dat ik mijn carrière in Europa bij FC Twente kon beginnen. De steun die ik hier gekregen heb waardeer ik erg en FC Twente zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben."

Zijn nieuwe Belgische werkgever huurt Nakamura ook voor één seizoen van het Japanse Gamba Osaka. De club had eerder zijn landgenoot Mitsubishi Yowa ook onder contract en dat werd een groot succes. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen