Valckx over kunstgras: "Daarvoor konden we een speler halen"

25 juni 2020, 10:50

VVV-Venlo is een van de clubs die deze zomer van kunstgras overstapt op een echte grasmat. Dat deden de Limburgers niet alleen op voorspraak van andere Eredivisie-clubs en omdat er een potje beschikbaar werd gesteld, ook vanwege de eigen situatie om spelers binnen te halen. "Het heeft een aantal keer een rol gespeeld bij contractbesprekingen."

Dat vertelt VVV-Venlo's technisch manager Stan Valckx tegenover de Volkskrant over de eigen kunstgrasmat. Hoewel sommige spelers dus zelfs bij de contractonderhandelingen het een issue vonden, hield VVV-Venlo lang vast aan het kunstgrasveld. "We bespaarden daarmee vaak anderhalve ton per seizoen. Daarvoor konden we ook een speler halen", aldus Valckx.

Lees ook: VVV doet kunstgras in de ban en stapt over op natuurgras

Het feit dat in de veranderagenda een financiële bijdrage kwam voor clubs op echt gras en dat de gemeente Venlo bereid was om mee te denken, zorgden ondanks de coronacrisis voor het ideale moment voor VVV om terug te gaan naar gewoon gras. Daarvan nam het bij de degradatie in 2013 afscheid vanwege de kostenbesparing.

"We konden het kunstgrasveld verkopen aan de gemeente", legt directeur Marco Bogers uit. De mat van VVV-Venlo zou naar Venlosche Boys gaan. "We doen een beroep op het solidariteitsfonds uit het betaald voetbal, en de veldverwarming lag er nog. Door de coronacrisis hebben we bovendien de tijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen