Favre houdt vertrouwen voor volgend jaar bij Dortmund

25 juni 2020, 14:19   Bijgewerkt: 25 juni 2020, 15:19

Lucien Favre (62) hoeft niet te vrezen voor zijn ontslag als coach van Borussia Dortmund deze zomer. Hoewel de Zwitser gefaald heeft in zijn missie om de Bundesliga écht weer spannend te maken en ook in de Duitse beker en Champions League voortijdig werd uitgeschakeld, heeft Michael Zorc laten weten dat zijn positie voor komend seizoen niet onder druk staat.

Dat deed Zorc in de persconferentie voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het Bundesliga-seizoen. Met de tweede plaats wordt die competitie weliswaar op een aardige plek afgesloten, maar afgelopen zomer wilde BVB meer dan dat. Met Julian Brandt, Thorgan Hazard, Mats Hummels en Nico Schulz in de zomer en Emre Can en Erling Haaland in de winterstop als aanwinsten wilde Dortmund de aanval op Bayern, waar Arjen Robben en Franck Ribéry vertrokken, inzetten. Dat is met een nieuwe, ruim voortijd behaalde landstitel van Bayern duidelijk niet gelukt.

"We gaan met deze samenstelling het nieuwe seizoen in en willen daarin opnieuw voor de titel gaan", verduidelijke Zorc de ambities van Dortmund. Een nieuw contract is bij Favre overigens niet aan de hand, maar zijn tot in 2021 lopende contract, wordt in elk geval voorlopig gerespecteerd. De coach is sinds 2018 werkzaam bij de Duitse club als opvolger van Peter Bosz, maar won sindsdien nog geen enkele hoofdprijs. Het zorgt ervoor dat hij eind november en de afgelopen weken onder druk kwam te staan, maar hij houdt dus het vertrouwen. Zorc verlengde woensdag (gisteren) zelf ook zijn contract al als technisch eindverantwoordelijke, waardoor de bezetting bij Die Borussen volgend seizoen niet verandert.

Lees ook: Welke ploeg gaat wanneer de hegemonie van Bayern doorbreken?

Kansen voor de jeugd

Verder ging Zorc in op de jonge spelers van Dortmund, die volgens hem een kans verdienen in het eerste elftal. Giovanni Reyna gaat steeds meer kansen krijgen komend seizoen, stelt hij. "En zodra hij 18 wordt, willen we hem zo lang mogelijk binden", stelt Zorc, die al goede gesprekken voerde met de gewilde Amerikaan over een nieuwe verbintenis.

Ook voor de Noor Haaling heeft Zorc mooie woorden over: "We zijn blij dat we hem zo snel hebben kunnen integreren in de ploeg en hij is nog lang niet aan het einde van zijn ontwikkeling", verwacht de sportief directeur, die evenens hoopt dat megatalent Youssoufa Moukoko (15) zo snel mogelijk aansluit bij het eerste team als hij daar klaar voor is.

Lees terugFavre onder druk in Dortmund

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen