'Belgische bekerfinale ondanks versoepeling nog zonder publiek'

25 juni 2020, 18:25

Als het aan de organiserende stad Brussel ligt, wordt de Belgische bekerfinale op 1 augustus nog zonder publiek afgewerkt. Hoewel de Nationale Veiligheidsraad toestemming gaf voor minimaal achthonderd personen en de Vlaamse minister-president Jan Jambon zelfs dacht aan nog meer, hoopt Brussel dat het evenement zonder toeschouwers wordt afgewerkt.

Dat schrijft Sporza althans. Er lag al een akkoord tussen alle partijen over het spelen van de bekerfinale zonder supporters, maar ondanks de versoepelingen in België hoopt Brussel dat het ook zo blijft. De organiserende stad heeft een belangrijke mate van inspraak, waardoor het zeer aannemelijk is dat het duel zonder fans blijft.

Lees ook: België plant bekerfinale

Behalve de sportieve eer, staat er ook nog een Europeese ticket op het spel voor de Belgen. Als Antwerp FC wint, grijpt het een rechtstreeks ticket voor de Europa League. Landskampioen Club Brugge kan enkel nog een extra prijs op het haar palmares schrijven. Voor Charleroi zou dat goed nieuws zijn: dan gaan zij via de competitie met het EL-ticket aan de haal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen