Heracles-directeur: "Voetbal moet gespeeld worden met publiek"

25 juni 2020, 20:31

Bij Heracles Almelo is positief gereageerd op het nieuws dat er in september weer fans bij de Eredivisie-duels aanwezig mogen zijn. De club hoopt er stiekem op dat er in september meer dan een klein gedeelte aan supporters aanwezig mogen zijn bij de duels.

Algemeen directeur Rob Toussaint reageert bij RTV Oost positief op het nieuws dat er versoepelingen plaatsvinden. "Voetbal moet gespeeld worden voor publiek. De lege stadions in het buitenland hebben dat de afgelopen weken wel bewezen, want dat is niet leuk. Het liefst speel je natuurlijk in een vol stadion, maar dat moet je gefaseerd doen. En dan is dit een prima stap", vindt hij.

Wat minder goed nieuws is voor het voetbal, is dat de regel van de anderhalve meter van kracht blijft. Dat zorgt voor moeilijkheden in het voetbal. "Als vier vrienden in één auto naar het stadion komen, kunnen we ze dan als één groep betitelen, waardoor ze wél met zijn vieren bij elkaar mogen zitten?", vraagt Toussaint zich af. "Ik heb vier kinderen en een vrouw. Dan mogen we met zijn zessen bij elkaar zitten. Dan gaat het snel. Maar als je echt per persoon anderhalve meter afstand moet houden, dan zou de bezettingsgraad maar zo'n zeventien of achttien procent kunnen zijn."

Moeten clubs dan alleen seizoenskaarthouders binnen laten? Ook dat is een lastige kwestie, weet Toussaint. "Moet je gaan loten? Moet je dat via een notaris laten doen? Daar zijn we nog niet uit en daar wordt ook nog over gesproken met de clubs uit de eredivisie. Maar dat zijn heel lastige keuzes, want je wilt niemand buiten laten. Daarom hoop ik nog steeds dat iedereen naar binnen kan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen