Oyf doorbreekt stilte in Arnhem: "We staan samen achter Vitesse"

26 juni 2020, 11:13

Valeriy Oyf heeft zijn steun aan Vitesse uitgesproken. De Russische eigenaar, die zelden naar buiten treedt, doet dit via de officiële clubkanalen. In de rechtszaak rondom de huur van het Gelredome werden twijfels geuit over de toekomst van Oyf in Arnhem.

Tijdens het kortgeding zette de advocaat van stadioneigenaar Michael van der Kuit vraagtekens over de betrokkenheid van Oyf. De clubeigenaar zou een 'terugtrekkende beweging' maken. Op het clubkanaal van Vitesse laat Oyf een andere geluid horen. "We staan samen achter Vitesse", zegt hij. "Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Ik blijf de club steunen. En ik hoop dat zo veel mogelijk supporters, partners en businessclubleden dat ook blijven doen."

De rechtszaak ging uiteindelijk verloren en moet Vitesse de volle huur voor het stadion blijven betalen. Hoewel binnen de club een loonoffer werd gebracht, blijven de financiële gevolgen van de coronacrisis enorm. Algemeen directeur Pascal van Wijk: "Het is inmiddels bekend dat de inkomstenderving voor het nieuwe seizoen naar verwachting tussen de vier en zeven miljoen euro betreft. We zijn er dan ook tevreden mee dat we afspraken hebben kunnen maken met spelers, technische staf en directie over een tijdelijke salarisverlaging."

Ook heeft Vitesse een beroep gedaan op werknemers die een bepaald bedrag verdienen. "Wij hebben deze personen ook gevraagd om een loyaliteitsbijdrage op vrijwillige basis te leveren. Dit is onderdeel van het palet aan maatregelen om de club zo goed mogelijk door deze crisis te helpen. Al deze maatregelen worden met maar één doel voor ogen genomen: het moet bijdragen aan de toekomst van onze club."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen