Van Ginkel verlengt: "Blijkbaar ziet Chelsea het in mij zitten"

26 juni 2020, 11:25

Marco van Ginkel is ook komend seizoen speler van Chelsea. De 27-jarige middenvelder heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd. Zijn nieuwe verbintenis bevat tevens een optie voor een extra jaar. De nieuwe deal is opvallend, omdat Van Ginkel door knieproblemen al twee jaar uit de roulatie is.

"Dat de club opnieuw met mij door wil, geeft mij een boost", zegt Van Ginkel op de website van zijn management Wasserman. "Er spreekt vertrouwen uit en ondanks dat ik door blessures en wat flinke tegenslagen al een tijdje langs de kant sta, ziet de club het blijkbaar in mij zitten."

Op 6 mei 2018 kwam Van Ginkel voor het laatst in actie, toen als speler op huurbasis bij PSV. Hoewel hij pas vier officiële duels speelde voor Chelsea, is Van Ginkel met zijn nieuwe contract een van de langstzittende speler. In 2013 kwam hij over van Vitesse. "Azpi (aanvoerder César Azpilicueta, red.) en Lucas Piazon waren er al eerder dan ik, maar verder kom ik zo snel niet op teamgenoten die al langer bij de club zitten. Ja, je kunt wel zeggen dat dat bijzonder is."

Na lange tijd hoopt Van Ginkel wel spoedig zijn rentree te maken. "Het herstel verloopt nu gelukkig voorspoedig, al heb ik de afgelopen jaren natuurlijk wel wat geduld moeten hebben. Zoals het er nu naar uit ziet zal ik in juli aansluiten bij het Onder 23-team van Chelsea, tegelijkertijd kijken we naar eventuele verhuuropties. Ik kijk er enorm naar uit om straks weer aan de slag te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen