Bosz houdt op basis van vorig seizoen geloof in de CL

26 juni 2020, 15:47   Bijgewerkt: 26 juni 2020, 15:52

Peter Bosz staat met Bayer Leverkusen voor dezelfde klus als vorig seizoen: toen passeerde het op de slotdag Borussia Mönchengladbach op de ranglijst en plaatste zich voor Champions League-voetbal. Door de nederlaag van vorige week tegen Hertha BSC moet de Nederlandse trainer hetzelfde kunstje flikken. "We moeten zelf winnen, daar begint alles mee. Dan alles mogelijk is, hebben we vorig jaar gezien."

Dat zei de Nederlandse coach tijdens de persconferentie voor het belangrijke duel. "Destijds moesten ze tegen Borussia Dortmund. Dat is wellicht iets anders dan een wedstrijd tegen Hertha BSC. Maar we geloven erin", verzekerde Bosz, dat met Leverkusen zelf moet winnen van 1. FSV Mainz. Die ploeg is uitgespeeld, maar dat geldt voor Hertha BSC ondanks de zege op Leverkusen van vorige week ook. Bij een gelijkspel telt het doelsaldo en dat is sterk in het voordeel van BMG, waardoor die ploeg moet verliezen. 

"We hebben geen invloed op wat er bij hen gebeurt, we kunnen alleen zelf winnen", aldus Bosz, die uitzicht op Champions League-voetbal door de drie nederlagen in de laatste zes speelrondes zelf weggaf. Deelname aan het miljardenbal is niet alleen cruciaal voor de inkomende miljoenen, maar ook voor het behoud van talenten zoals Kai Havertz. En de ontwikkeling van hen.

"Dat hebben we dit jaar namelijk ook bij veel spelers gezien", zei Bosz. "We hebben nog twee kansen. Als het in de Bundesliga niet lukt, dan kan het nog via de Europa League." De winnaar van dat toernooi plaatst zich namelijk ook rechtstreeks voor de Champions League. Bosz wil ondanks de slechte uitgangspositie ten koste van alles winnen en gaat geen spelers sparen voor de bekerfinale tegen Bayern München, die over een week op het programma staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen