Droomtransfer NEC'er Musaba naar AS Monaco afgerond

26 juni 2020, 16:39   Bijgewerkt: 26 juni 2020, 19:52

NEC heeft Anthony Musaba vrijdag officieel verkocht aan AS Monaco. De aanvaller van de Nijmegenaren tekent een contract voor liefst vijf seizoenen bij de Ligue 1-club, dat ruim twee miljoen euro overmaakt naar de Eerste Divisie-club. Tevens is er een doorverkoopclausule bedongen door NEC bij de deal.

De transfer is inmiddels bevestigd door NEC. "Deze transfer is een bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen omtrent ons beleid. We hebben bewust gekozen voor het opleiden en talentontwikkeling binnen NEC", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. Met Alireza Jahanbakhsh, Anthony Limbombe, Arnaut Groeneveld, Jay-Roy Grot en ook Ferdi Kadioglu verkocht de club in een recent verleden veel vaker spelers voor miljoenenbedragen.

"Anthony is een voorbeeld voor de aankomende talenten dat je door middel van hard werken, in jezelf investeren en prestaties leveren veel kan bereiken bij NEC. Daarnaast draagt hij met deze transfer ook bij aan het investeren binnen onze spelersgroep. Waar we eerst de mogelijkheid hadden tot het aantrekken van vier of vijf versterkingen, kunnen we nu waarschijnlijk voor minimaal één extra versterking gaan", aldus Van Schaik over de deal.

Met de transfer troeven de Monegasken een aantal andere clubs af. Musaba werd namelijk ook in verband gebracht met andere grote clubs, waaronder Olympique Marseille, Valencia, Bayern München, Juventus en Borussia Dortmund. In het afgelopen seizoen maakte Musaba in 25 wedstrijden 7 doelpunten voor NEC. Iets meer dan een jaar geleden debuteerde hij in de hoofdmacht van de Nijmegenaren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen