Wuytens legt verrassende move uit: "Willen direct promoveren"

26 juni 2020, 17:34   Bijgewerkt: 26 juni 2020, 17:39

AZ-verdediger Stijn Wuytens maakte een behoorlijk verrassende transfer: de Belg stapte over naar tweedeklasser Lommel SK in zijn thuisland, terwijl hij in Alkmaar de voorronde van de Champions League in had gekund. Toch kijkt hij uit naar zijn nieuwe avontuur bij een club, die recent werd overgenomen door de City Football Group, waaronder ook bijvoorbeeld Manchester City valt.

"De club wil zo snel mogelijk naar het hoogste niveau", vertelt Wuytens tegenover het Algemeen Dagblad. "De samenwerking met City is er trouwens niet één van spelers die alleen maar worden gehuurd. Het gaat verder dan dat. Er sluiten ook nieuwe sponsoren aan. Ik ben nu nog één van de meer ervaren krachten, maar er zullen meer spelers komen. Het wordt echt een mix van jong en oud. We willen direct promoveren."

Lees ook: City Football Group voegt Lommel SK officieel toe aan arsenaal

Dat was een van de redenen om over te stappen, net als het feit dat hij een vijfjarig contract (!) kon tekenen met de mogelijkheid dat hij daarna als trainer aan het werk kan. "Ik ga bovendien wonen op een kleine tien minuten van het huis dat ik momenteel laat bouwen. Mijn familie is weer dicht bij me. Ook sluit ik niet dat ik ooit nog in Amerika of Australië ga voetballen. In die landen is de City Group ook actief", soms Wuytens redenen van zijn verrassende overstap op.

Toch had hij ook de mogelijkheid om bij AZ bij te tekenen en was hij gevleid door de aanbieding van de Alkmaarders. Alleen als er een rechtstreeks Champions League-ticket was behaald, was Wuytens misschien op andere gedachten gekomen. "Daarin spelen is toch wel heel mooi. Ik heb dat met PSV al eens gedaan", vindt Wuytens. "Ik heb er flink van gebaald dat we het seizoen met AZ niet hebben af kunnen maken. Helemaal ook als je ziet dat ze in Duitsland bijvoorbeeld wel weer voetballen. Maar ik kan terugkijken op een geweldige tijd bij de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen