Koeman over blessure: "Dat was een hele opgave"

26 juni 2020, 20:46

Ronald Koeman erkent dat het uitstellen van het EK 2020 achteraf mogelijk niet verkeerd uitpakt voor het Nederlands elftal. De bondscoach had voorin de nodige personele problemen door blessures en dat had zijn uitwerking op het resultaat vermoedelijk niet gemist. "Als je succesvol wil zijn op een EK moet iedereen fit en in vorm zijn. Gelet op de tijd die ons nog resteerde, was dat een hele opgave."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. De oefenmeester had voorin met Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen drie spelers die terugkwamen van een zware blessure. Laatstgenoemde had het eindtoernooi vermoedelijk überhaupt niet gehaald. "Ja, voorin zouden we wel wat problemen hebben gehad", weet Koeman, die bovendien zelf een zware hartoperatie heeft ondergaan. Net als Memphis was de bondscoach daar overigens gewoon op tijd van hersteld en had op het EK actief kunnen zijn. "In alle opzichten voel ik mij op dit moment heel oké."

Herstart van het voetbal

De realiteit is echter dat het EK pas over een jaar gehouden wordt. Voor die tijd wacht er voor de voetballers door de coronastop een ultiem zwaar en volgepland programma. "Ook met Oranje staan er twee extra wedstrijden op het programma. In oktober en november spelen we niet twee, maar drie interlands als we bijeenkomen. De competitie loopt ook nog eens tot ver in mei door. Neem alle Europa Cup-wedstrijden erbij en je snapt dat het straks het andere uiterste is voor iedereen", aldus Koeman, die vindt dat er na de coronastop iets is veranderd in het voetbal.

Lees ookProgramma Nations League gedeeld: deze data speelt Oranje

Dat merkte hij tijdens de derby tussen Everton en Liverpool. Koeman: "Normaal komt er in Engeland bij zo'n wedstrijd bloed aan de paal. Nu voetbalden ze in een leeg stadion alsof ze de beste vrienden van elkaar zijn geworden. Dit zie je nu overal. Ik snap het wel, het is goed dat de competitie in die landen wordt voltooid. Het gaat om veel geld. Maar er hoort wel publiek bij." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen