'Ajax gooit serieus visje uit naar aanvaller Jahanbakhsh'

26 juni 2020, 21:11

Ajax onderzoekt de mogelijkheid om Alireza Jahanbakhsh (26) terug te halen naar de Eredivisie. De aanvaller van Brighton & Hove Albion komt in Engeland amper aan de bak en wordt in Amsterdam gezien als een multi-inzetbare kracht voorin. De Amsterdammers hebben zich nog niet officieel gemeld bij diens Engelse werkgever, maar informeel wel geïnformeerd.

Dat weet De Telegraaf althans. Het dagblad schrijft dat er 'officieus een visje uitgegooid is naar de speler', die zelf vermoedelijk wel interesse heeft in de overstap en ook betaalbaar is voor Ajax. De krant schrijft daarom ook dat 'voorlopig de seinen op groen' staan voor de transfer, die overigens nog bij lang en na niet rond is. Officiële gesprekken tussen beide clubs zijn er namleijk nog niet eens gevoerd.

In 2018 was Marc Overmars namens Ajax ook geïnteresseerd in de aanvaller, maar kon toen de door Brighton 25 miljoen euro betaalde niet overtreffen bij AZ. Ook qua salaris ontvangt de Iraniër heel veel geld voor Nederlandse begrippen, maar door een verhoging van het salarisplafond, moet dat geen probleem geven voor Ajax. Eerder hadden ook Feyenoord en PSV interesse om hem terug te halen, maar heel concreet werden die geruchten nooit. 

Ondanks het forse bedrag dat Brighton betaalde voor Jahanbakhsh, kreeg de oud-topscorer van de Eredivisie (2017/18) vrijwel nooit een vaste basisplaats. In 34 officiële optredens namens de Engelse club, kwam hij tot slechts twee doelpunten. Na de coronacrisis, waarin hij nog in opspraak raakte, zat hij niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Eerder kwam de aanvaller uit voor NEC, dat hem in 2015 aan AZ verkocht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen