Voormalig Twente-spits Oosterwijk is voorlopig voetballer af

26 juni 2020, 21:44   Bijgewerkt: 26 juni 2020, 21:49

Voormalig FC Twente-spits Jari Oosterwijk (25) is voorlopig voetballer af. De aanvaller heeft een punt achter zijn carrière gezet en heeft zich voorlopig gestort op zijn maatschappelijke loopbaan. Hoewel hij een terugkeer niet helemaal wil uitsluiten, is een rentree voorlopig zeer onwaarschijnlijk.

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. Oosterwijk verloor vorig jaar zijn moeder en had het logischerwijs heel zwaar met dat verlies. "De klap kwam vorig jaar zomer pas goed", herinnert de spits. "We waren kampioen geworden met Twente in de Eerste Divisie, daarna was er niets meer. Ik had tijd nodig het te verwerken. Ik merk dat het nu wat beter gaat en dat ik opkrabbel. Ik heb goede dagen en weken, maar het is niet zomaar in een jaar opeens over."

Lees ook: Overbodige spits Oosterwijk (24) per direct vertrokken bij Twente

En dus vertrok hij bij FC Twente, waar hij sinds 2007 onder contract stond. "Ik weet niet zeker of het voor altijd is, maar voor nu heb ik een punt achter mijn voetbalcarrière gezet", aldus de spits. "Er zijn nog steeds clubs die naar me informeren en ik wilde zeker weten of ik de juiste keus heb gemaakt. Daarom ben ik vorige maand op stage geweest bij Puskás Akadémia in Hongarije. Luciano Slagveer en Yoëll van Nieff zitten daar ook. Halverwege de proeftijd ben ik gestopt, de achterstand was te groot en ik merkte dat ik er geen energie meer uit haal."

Vorig seizoen was Oosterwijk nog belangrijk bij de Tukkers in het kampioensjaar, want toen speelde hij dertig wedstrijden in de Eerste Divisie. In totaal maakte hij dertien doelpunten in 57 wedstrijden voor de club uit Enschede. "Ik ben niet afgeknapt op het voetbal, maar ik had geen keus. De klap was te hard", zei hij over het verlies van zijn moeder. Inmiddels heeft hij een familiebedrijf in kruiwagens.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen