De Guzman vertrekt in zomer transfervrij bij Eintracht

26 juni 2020, 22:43

Jonathan de Guzman (32) verlaat Eintracht Frankfurt na dit seizoen transfervrij. De middenvelder heeft een aflopend contract en inmiddels is in overleg besloten dat er een einde komt aan de samenwerking. In totaal speelde hij 67 officiële wedstrijden namens de club, waarin hij viermaal scoorde en vijftien assists gaf.

Dat laat de Bundesliga-club weten via de officiële kanalen. "Eintracht Frankfurt zal niet alleen vanwege de sportieve successen, maar ook vanwege de geweldige sfeer in het stadion en in het team voor mij een geweldige herinnering blijven, zoals ik dat bij geen andere club heb gehad", vertelt de middenvelder op de clubsite. "Ik ben dankbaar voor drie bewogen jaren, waarin de bekerwinst en Europa Cup-duels de absolute hoogtepunten waren. Eintracht Frankfurt is een buitengewone club."

De Guzman leek op een volledig door spoor te zitten dit seizoen en werd mede door blessures bijvoorbeeld niet meer ingeschreven in de Europa League. Na de coronastop kwam hij echter in zes van de zeven duels in actie, al gebeurde dat wel in alle gevallen als invaller. Wat dat betreft komt zijn aanstaande vertrek niet verrassend.

Lees ook: 'De Guzman kan transfervrije overstap naar MLS maken'

Eerder speelde De Guzman voor onder andere Villarreal, Chievo Verona, RC Mallorca, Feyenoord en Swansea City. De Guzman kwam op twaalfjarige leeftijd over vanuit Canada in de jeugdopleiding van Feyenoord, waardoor hij ook een Nederlands paspoort kreeg. Hij speelde veertien interlands voor Oranje en begon op het succesvolle WK in 2014 zelfs als basisspeler.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen