Sevilla speelt wéér gelijk, De Jong halverwege gewisseld

26 juni 2020, 23:57

Sevilla heeft opnieuw duur puntverlies geleden in de strijd om een Champions League-ticket. Net als de voorgaande drie duels werd er vrijdagavond gelijkgespeeld, ditmaal tegen Real Valladolid (1-1). Omdat de gelijkmaker pas in de slotfase viel vanaf de strafschopstip, mag Sevilla niet eens klagen over het gelijkspel. Luuk de Jong deed slechts een helft mee bij de thuisploeg, want hij werd in de rust gewisseld. 

De Nederlander kwam in de eerste helft niet verder dan een ongevaarlijke kopbal en zag dat aan de andere kant verdediger Kiko wel een goal maakte. Uit een ingestudeerde vrije trap knikte de voetballer van Real Valladolid knap raak, waardoor Sevilla in de tweede helft vol in de achtervolging moest.

Dat deed het met Suso op de plaats van de Nederlandse targetman na een uur succesvol: Munir kopte binnen uit een scherp afgesneden voorzet van Jesus Navas binnen, maar stond vlak daarvoor enkele centimeters buitenspel en de goal werd daarom afgekeurd door de VAR. De videoscheidsrechter greep ruim vijf minuten voor tijd niet in toen Javi Sanchez een handsbal maakte in het zestienmetergebied en de bal door arbiter Valentín Pizarro op de stip werd gelegd. Lucas Ocampos benutte het buitenkansje en voorkwam daarmee een nederlaag voor Sevilla. Ook omdat Rubén Alcarez aan de andere kant een enorme kans nog op Sevilla-keeper Tomas Vaclik schoot.

Wel is het opnieuw puntverlies voor de ploeg van Julen Lopetegui. Het is de vierde (!) remise oprij, maar omdat concurrenten Getafe en Real Sociedad nóg minder uit de coronastop zijn gekomen, heeft het ondanks de nieuwe remise nog altijd een voorsprong op de achtervolgers. Wel zal het de komende weken beter moeten spelen om de strijd om het Champions League-ticket niet helemaal weer open te gooien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen