AZ kan weinig met kritiek: "We maken blijkbaar iets los"

27 juni 2020, 09:37

Volgens Robert Eenhoorn is het niet AZ, maar de KNVB dat communicatief gefaald heeft in de 'strijd' rondom het beste Champions League-ticket. De algemeen directeur van Ajax geeft aan dat AZ meermaals contact zocht met de Nederlandse bond, maar daar geen reactie op kreeg.

In een groot interview met Het Parool weerlegt Eenhoorn de kritiek van onder meer Ajax en KNVB, die beweren dat AZ achter de rug om contact zocht met de UEFA vanwege het CL-ticket. Volgens AZ zijn er willekeurige keuzes gemaakt omtrent de beslissing om Ajax het startbewijs te geven.  "Zoals het volledig voorbijgaan aan de competitiewaarde van 75 procent, met keuzes waardoor de één straks 35 miljoen euro kan krijgen en de ander misschien nul. Dan klopt er iets niet."

Eenhoorn stapte met AZ naar de UEFA, omdat de KNVB steeds niet thuis gaf. "Dat directeur Eric Gudde roept dat de KNVB daardoor is verrast, verrast mij weer niet. Als je je niet in een ander verdiept, dan is het niet meer dan logisch dat je verrast kan worden." Over de kritiek maakt Eenhoorn zich niet zo druk. "Eigenlijk is dat een goed teken: we maken blijkbaar iets los. Zowel in positieve als negatieve zin, omdat de meeste mensen blijkbaar denken dat AZ tevreden moet zijn met een tweede plaats."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen