RKC werd gek van nederlagen: "Dit was wel heel wrang en zwaar"

27 juni 2020, 11:21

Fred Grim is ondanks het moeizame seizoen met RKC op zijn plek in Waalwijk. De trainer van de Brabanders blikt in het Brabants Dagblad uitgebreid terug op het seizoen en erkent dat het killersinstinct ontbreekt bij de geel-blauwen.

Zonder de coronacrisis was de kans zeer groot dat RKC volgend seizoen in de Eerste Divisie moest acteren. Het spel was goed, zag Grim. Het beslissen van duels echter niet. "We hebben een groot aantal wedstrijden niet over de streep kunnen trekken. Dat had verschillende oorzaken. Ervaring van de spelers bijvoorbeeld. Als je voor staat, kun je niet alles met mooi voetbal oplossen. Dan moet je andere keuzes maken. Een wedstrijd dood maken, zoals ik het altijd benoemd heb. In bepaalde fases is meedogenloos zijn ook een kwaliteit. We hebben geregeld best wat kansen gehad. Pas als je scoort, kun je een wedstrijd richting geven."

'Hoog niveau' 

Want, zoals Grim aangeeft, lag het niet aan het veldspel: "Het voetbal was soms van hoog niveau." De individuele fouten van spelers zorgen bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (1-2) dat er niet gewonnen, maar juist verloren werd. "Ik heb zelf gemerkt hoeveel energie een groep kost die geen punten pakt. Dan is het lastig om elke dag maar weer veel van die jongens te vragen. Die hebben juist dan lucht nodig om de accu op te laden."

Het was door de ongelukkige nederlagen een zwaar jaar, ook voor Grim. "Dit was wel heel wrang en zwaar om te verwerken. Vaak heerste het idee: deze wedstrijd hadden we kunnen winnen. Dan gaat het er wel inhakken. Zo heb ik het gevoeld en ervaren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen